Ensenyen què són els presos de consciència i, al dia següent fan un pas enrere fent que els nens arrenquin de les seves llibretes les vinyetes d'Amnistia Internacional que els van donar. Un pare ha denunciat per Twitter que l'escola del seu poble —no ha volgut dir ni de quina escola es tracta, ni de quin poble, només que la primera força a l'ajuntament és el PSC i la segona Cs— va decidir explicar als seus alumnes de cinquè de primària el concepte 'presos de consciència', que és el que utilitza Amnistia Internacional per referir-se als presos polítics. 

Era dijous de la setmana passada i tocava fer classe de religió. Una assignatura que, com relata el pare, "toca el tema dels drets humans" i, precisament per això, van decidir parlar sobre el significat de les persones que estan a la presó per no haver fet cap acte violent.

El professor va agafar, justament, les vinyetes que utilitza Amnistia Internacional per explicar de manera totalment didàctica i dinàmica aquest concepte als alumnes, els va fer pintar les vinyetes a casa, però, al dia següent, i davant l'estupefacció dels nens, els va fer arrencar els fulls de la llibreta.

Ahir, l'escola va enviar una circular als pares demanant-los disculpes "per l'activitat realitzada amb els vostres fills" i acceptant, així, que "no és la més adequada en aquest moment". Al final de la carta, tornen a disculpar-se "encaridament".

Davant d'això, aquest pare no va poder evitar respondre el centre i els va fer saber que rebia les disculpes amb "estupor" perquè no considera que s'hagi de demanar perdó "per ensenyar als nens els valors democràtics i a condemnar l'existència dels presos de consciència a qualsevol lloc del món".

A més, els retreu que dedueix de l'escrit que els valors "sobre el respecte, llibertat de pensament i opinió o llibertat d'expressió [...] no són assumits en aquests moments pel centre", a banda d'apuntar que els veritables valors que "se'ls transmet en abstracte, no mereixen ser ensenyats si hi ha una situació similar quotidiana en el seu entorn social".

Precisament per això, els fa saber que considera que "el que és absolutament perjudicial pels nens és que se'ls hagi retirat de les llibretes un treball amb un contingut tan universalment assumible com la lluita contra l'empresonament de persones per motius de consciència" perquè, d'aquesta manera, assegura que "se'ls transmet el missatge que aquesta lluita és una cosa que s'ha d'amagar".

Tot plegat ha "indignat" molt el pare que, aquesta tarda, anirà a parlar amb la directora del centre per demanar explicacions, tot i que ja s'ha lamentat que "segurament els pares del 155 i a favor dels presos polítics ja hi han anat abans".