"Sembla un tòpic, però, estem preparant una assemblea". Amb aquest sentit de l'humor s'explicava a El Nacional un dels integrants del magma cupaire al Parlament aquest matí per informar que s'està preparant l'assemblea per decidir si la legislatura continua o no, segons el resultat de les converses.

De moment, busquen un espai per acollir entre 2.000 i 2.500 persones. Un aforament pels 1.700 militants de la CUP i els militants de les organitzacions que s'integren en la formació anticapitalista, com Lluita Internacionalista (LI), En Lluita, Corrent Roig o bé la Coordinadora Obrera Sindical, cosa que suposaria ficar en un mateix local unes 2.500 persones.

12 o 27 de desembre

A l'agenda de la logística de la CUP s'hi pot llegir el 12 o el 27 de desembre com a dates per efectuar el conclave. Fins i tot, algun destacat membre va posar sobre la taula el 20D per destacar que l'agenda espanyola no marca l'acció política de l'organització.

La data, però, no és un simple detall d'agenda sinó que indica una estratègia molt clara: marcar el terreny del debat electoral espanyol. "En tot cas, tot dependrà de les negociacions d'aquests dies, si no és que JxSí no vol continuar", apunten fonts cupaires.

Cinc propostes

Aquest dimarts, però, la CUP durà a terme una conferència de premsa per explicar bé les seves cinc propostes de negociació a JxSí que ahir es van donar a conèixer: des d'una presidència coral a una cancelleria d'Exteriors per a Artur Mas. La compareixença tindrà lloc després d'una llarga reunió que ha fet avui el grup parlamentari.

En ensenyar les cartes, la CUP va enviar un missatge tant intern com extern i un de subliminal. El primer per avisar als seus quadres que han posat propostes "comprensibles" sobre la taula. En segon lloc, avisar a la biosfera independentista i als votants de JxSí de la seva "intenció de bastir acords". I en darrer terme, el subliminal: apuntar la direcció dels junteros per dir-los que són ells els que "no s'han mogut".

El debat continua

Tot i la jornada de debat de diumenge on 48 homes i 31 dones hi van dir la seva, continua el degotall de declaracions a favor i en contra d'investir Mas com a president si hi ha un acord en el què, el com i el quan.

Un dels posicionaments més destacats ha estat el del portaveu cupaire a l'Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, germà de Benet Salellas, que proposa 11 punts per poder investir Mas com a president, en una presidència més aviat compartida.