Les diferències entre el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i el portaveu del partit al Congrés, Íñigo Errejón, continuen passant factura a la formació lila. Segons avança El Confidencial Digital, Errejón s'està plantejant separar-se del seu company i emprendre un nou camí creant un partit al marge de Podemos perquè considera que ha de "buscar nous objectius" ja que, a parer seu, la direcció que ha emprès la formació "no és l'adequada".

El número dos del partit creu que el pacte amb Izquierda Unida ha portat Podemos a situar-se a la "vella esquerra" i, precisament per això, el seu objectiu és ocupar ara l'espai buit que ha quedat a l'esquerra per la crisi del PSOE i el canvi de rumb de la seva formació.

Errejón té clar que vol lluitar per situar el seu partit a l'esquerra progressista i donar un espai als espanyols que ara mateix no estan representats ni pels socialistes, ni pels podemistes. 

Objectiu, En Comú

Segons el mitjà citat, el secretari polític de Podemos estaria parlant des de fa setmanes amb les diferents corrents del partit, com En Comú Podem Compromís, per conèixer la seva posició. També s'hauria reunit amb el líder d'Izquierda Abierta, Gaspar Llamazares, per assolir el seu objectiu comú: representar una esquerra plural i que no s'autoimposi vetos.

Però la situacio sembla estar estancada, ja que ni Ada Colau ni Mónica Oltra voldrien enfrontar-se ara amb Iglesias, ni trencar les seves respectives coalicions. De moment, Errejón compaginarà la seva feina dins de Podemos amb les converses per negociar la formació d'un nou partit polític.