L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC), ha trencat el pacte de govern amb el PSC justificant que ells creuen que la legitimitat de Catalunya està a l'exili i els consellers estan presos, mentre que el partit socialista català defensa que, amb l'aplicació de l'article 155, el Govern està cessat. 

Les diferències han trencat un govern municipal, que fins al moment liderava amb el PSC i un regidor independent, ja que no poden prendre "segons quines mesures" sense generar un compromís entre les formacions. Vidal ja ha informat que portarà la decisió a l'assemblea d'ERC i firmarà el decret el pròxim dia hàbil, dilluns vinent, perquè abans hi ha l'aturada general, dimecres, i l'inici de les festes de Sant Crist que se celebren dijous i divendres. 

L'alcalde defensa que ERC i el PSC han estat d'acord fins ara en tots els fets relacionats amb el conflicte polític de Catalunya, a partir de l'1-O, i no buscarà cap acord ni coalició amb la resta de partits.

L'any 2015, ERC va obtenir 5 regidors, els mateixos que CIU, que ara són del PDeCAT, el PSC en va aconseguir tres, la CUP dos i dos més van ser independents. En aquesta línia, Vidal no creu que el PDeCAT fagi cap moviment per buscar una moció de censura.