Jordi Solé, nou eurodiputat d'ERC en substitució d'Ernest Maragall, ha augurat avui que l'acte que protagonitzarà demà el govern de la Generalitat a Brussel·les per explicar el referèndum previst per a aquest any serà "un èxit" malgrat els intents de "boicot per part d'eurodiputats espanyols". 

Solé, també ha volgut repondre les critiques del portaveu del PP ala UE, Esteban González Pons, que ha comparat l'acte amb el que es podria fer "en una cafeteria" i que només serà secundat per l'extrema dreta i l'extrema esquerra. Solé ha assegurat que és el PP qui "té a l'extrema dreta dins del seu propi partit".

Aquest dimarts, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, oferiran una conferència a les dependències del Parlament Europeu, en què exposaran els seus plans per convocar aquest any un referèndum sobre la independència.

González Pons ha comentat que el Govern ha reservat aquesta sala de l'Eurocambra com podria haver llogat "la d'un bar", ha assegurat que a l'acte no hi haurà "cap autoritat" i ha afirmat que Puigdemont té el suport de l'extrema dreta europea.

Després de la reunió de la comissió permanent nacional d'ERC, Solé ha indicat que la sala del Parlament Europeu on tindrà lloc la conferència és una de les que té "més aforament", unes 350 persones, i ha donat per fet que "estarà plena". Lluny de ser una "trobada entre amics" en un bar, ha dit que s'espera la presència d'eurodiputats, representants del cos diplomàtic acreditat a Brussel·les, mitjans de comunicació europeus i membres de la comunitat catalana.

I això malgrat que "hi ha hagut determinats crides al boicot per part d'alguns eurodiputats espanyols", que han "demostrat quin és el seu sentit de la democràcia i del diàleg". Solé ha acusat González Pons de "faltar al respecte i denigrar" al Parlament Europeu, ja que allà se celebren cada setmana "moltíssimes conferències", i ha replicat que és ell qui "té a l'extrema dreta dins del seu propi partit".

Amb aquest acte a les instal·lacions del Parlament Europeu, organitzat pels eurodiputats d'ERC, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, i el del PDeCAT, Ramon Tremosa, el Govern pretén "informar" amb "normalitat" dels seus plans sobiranistes. Segons Solé, "el procés català interessa a tot arreu" i, "en institucions democràtiques, anar a escoltar per intentar comprendre un dels dossiers polítics més importants del 2017 és una cosa normal i sa".

"El que no és tan normal són aquestes crides a no assistir", ha dit Solé, que davant l'anomenada "operació diàleg" del Govern central ha emplaçat el PP a "posar propostes sobre la taula" i ha advertit que no val demanar al Govern que aparqui el referèndum: "En cap cas no renunciarem a la democràcia", ha afegit.