La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha advertit aquest dijous a Podemos que "la millor moció de censura" al Govern de Mariano Rajoy seria "l'èxit" del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre a Catalunya.

Després que aquest dimecres en la seva compareixença al Congrés dels Diputats Rajoy reptés l'oposició a utilitzar l'instrument de la moció de censura, com ja va fer sense èxit Podemos, Rovira ha subratllat que "la millor, l'única, l'imbatible moció de censura al Govern de Mariano Rajoy és l'èxit de l'1-O".

Malgrat que al juny ERC va oferir el seu suport a la moció de censura impulsada per Podem, ara "no ens plantegem fer una altra moció de censura que no sigui" el referèndum, ha remarcat. Segons Rovira, l'eventual referèndum de l'1 d'octubre és "palanca de canvi a Catalunya però també a l'Estat espanyol", per la qual cosa ha emplaçat totes les forces favorables al canvi a participar en l'1 d'octubre perquè a partir d'aquí "les coses es desencadenaran pràcticament soles".

Després que el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es reunissin la setmana passada, Rovira, que també va estar en la cita, ha explicat que en la seva reunió van poder constatar un "punt de coincidència en l'objectiu final", ja que les dues formacions aspiren a "canviar l'status quo".

No obstant això, ERC no creu que "la reforma de l'Estat espanyol sigui possible" i per això aposta pel referèndum d'independència. "Les oportunitats per al canvi i el progrés social a Catalunya les tindrem si l'1-O va bé", ha assegurat.