Esquerra Republicana ha obert un expedient disciplinari i ha suspès de militància amb efectes immediats al militant Domingo Mir, coordinador de la secció local de l'Hospitalet de Llobregat, que aquest dijous a través de Twitter ha demanat controls d'alcoholèmia a l'aire després de l'accident aeri de l'Eurofighter en el qual ha mort un pilot.

A través d'un comunicat, la formació ha qualificat de "desafortunat" el comentari i ha subratllat que "s'ha fet des de l'àmbit estrictament personal". A més, ERC ha reiterat "el seu enèrgic rebuig a aquestes manifestacions". Els republicans han detallat que Mir ja ha mostrat "el seu penediment, ha demanat disculpes públiques, i ha presentat la seva dimissió del càrrec que exercia a l'executiva local".

ERC ha explicat que ha iniciat "un expedient disciplinari per determinar les responsabilitats oportunes i fins a la resolució d'aquest expedient queda suspès de militància". A més, ha traslladat el seu condol a "familiars i amics del pilot que ha mort víctima de l'accident aeri".