Canvis en el futur electoral a Catalunya. Si bé és cert que l'independentisme continuaria sent majoria al Parlament, també ho és que, d'una banda, el Govern tindria un nou partit a l'oposició, el PSC, i que, a més, seria ERC qui s'imposaria amb una forquilla d'entre 48 i 50 diputats amb un 30,7% dels vots, mentre que el PDECat es quedaria amb entre 15 i 17 baixant fins la cinquena força a la cambra catalana, un 11,5%.

Així s'extreu de l'enquesta que publica avui El Periódico, que afegeix que Ciutadans passaria dels 25 diputats que té ara, a tenir-ne 17 o 18. Els socialistes catalans els passarien per davant i sumaria entre tres i cinc diputats més dels que té ara, és a dir, passaria de tenir-ne 16 a obtenir entre 19 i 21 i es convertiria, així, en la força de l'oposició.

Catalunya Sí que es Pot, de la seva banda, podria arribar a incrementar en quatre o cinc el seu número d'escons i passaria del 11 que són ara a la cambra, a tenir-ne 15 o 16, mentre que la CUP podria arribar a perdre la meitat dels diputats que té ara i el PP es quedaria, més o menys, com està en aquests moments, amb 11 representants.