ERC i Demòcrates protagonitzaran un acte conjunt aquest dissabte a Barcelona, sota el títol “De República a República”, que s’encarregaran de cloure els líders dels dos partits, el president d’ERC, Oriol Junqueras, i el portaveu polític de Demòcrates, Toni Castellà.

L’acte, que es farà a Barcelona, comptarà amb una primera part de diàleg entre el sociòleg Jordi Feu, la historiadora Gemma Domènech i l’escriptora Betsabé Garcia.

Tensió amb PDeCAT

Demòcrates va sorgir de l’escissió del sector sobiranista d’Unió i forma part del grup parlamentari de JxSí. Els darrers mesos no ha amagat la sintonia amb Esquerra alhora que ha viscut episodis de tensions amb els seus exsocis del PDeCAT, especialment arran la polèmica per la decisió dels exconvergents d’adoptar també en la seva marca l’etiqueta de demòcrates.

De retruc, l’acostament de la formació de Castellà a ERC ha provocat que alguns dirigents de Demòcrates hagin passat al PDeCAT. La darrera va ser l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, que ostentava la principal alcaldia en mans de Demòcrates fins que a finals de gener va anunciar el seu pas al PDeCAT per mostrar el descontentament amb el gir de la formació.