ERC, la CUP i Demòcrates han donat suport a la vaga general d'aquest dimecres, convocada per la Intersindical-CSC, i que ha rebut l'adhesió del sindicat majoritari a l'ensenyament, USTEC-STEs, entre d'altres. Els republicans i els anticapitalistes secunden l'aturada general per protestar contra l'empresonament del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras —destituït per l'executiu espanyol—, els altres set consellers, així com de Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium). Les dues entitats també han donat suport a l'aturada de país. Al seu torn, el PDeCAT ha donat llibertat als seus treballadors i dirigents, si bé el partit mantindrà la seva seu nacional tancada.

Per la seva banda, Catalunya en Comú ha decidit sumar-se a les concentracions de les 12 i les 18 hores a tots els municipis de Catalunya en favor dels drets i llibertats, tot i que no ha fet explícit cap suport a la vaga. Finalment, Cs, PSC i PPC rebutgen secundar-la.

Unes 20.000 persones —segons la Guàrdia Urbana— es van concentrar dijous passat al vespre davant del Parlament per protestar contra l'empresonament dels consellers de la Generalitat. El crit a favor d'una vaga general com a resposta a l'article 155 i a les mesures de presó incondicional va ser unànime i, al llarg del mateix dia i l'endemà, les veus dins del món del sobiranisme a favor d'aturar el país van créixer.