ERC votarà avui a favor de les propostes de la CUP i de Catalunya Sí Que es Pot per tal que el Parlament obligui el Consorci del Palau de la Música a actuar com a acusació particular de Convergència. El PDeCAT s'abstindrà en la votació per "lleialtat al Govern", segons fonts demòcrates.

L’executiva ampliada d’Esquerra Republicana, que s'ha reunit aquest matí amb presència de la majoria de diputats del Parlament de Catalunya, ha decidit de manera unànime, en relació amb la votació d’avui, "perseguir tots els casos de corrupció i arribar fins al final de manera inequívoca".

La formació republicana ha assegurat a través d'una nota de premsa que amb aquesta decisió, ERC "es referma en el seu compromís de combatre de manera inequívoca la corrupció, avalat per la seva trajectòria impecable durant 86 anys d’existència". La decisió s'emmarca en l'acord assolit ahir al Govern d'actuar contra qui sigui i en el moment que sigui per rescabalar fins a l'últim euro públic.

El Govern va debatre en la reunió d'aquest dimarts sobre el posicionament en relació amb el cas Palau després que els tres representants de la Generalitat van votar divendres passat en la reunió del Consorci del Palau en contra d'incloure CDC en l'acusació. En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la consellera de Presidència, Neus Munté, va explicar que l'Executiu havia decidit de manera unànime no canviar aquest posicionament i deixar clar que, un cop coneguda la sentència, "reclamarà fins a l'últim euro i davant de qui sigui, si hi ha hagut perjudicis per a l'interès general".