Esquerra Repúblicana de Catalunya (ERC) ha començat aquest divendres la campanya a favor del 'sí' a la independència al referèndum que el Govern té previst convocar després de l'estiu, i ho ha fet amb una simbòlica enganxada de cartells a Barcelona.

L'acte, que ha començat a les 21.30 hores, l'han protagonitzat la secretària general de la formació, Marta Rovira, i el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, que ha enganxat el primer cartell de la campanya en una columna publicitària.

Alguns dels lemes de la campanya són 'Construir una república. Sí o no?, 'Infraestructures connectades al món. Sí o no?', o 'Un futur d'oportunitats. Sí o no?', amb el sí marcat en tots els casos. Uns lemes que pretenen mostrar que la independència és una "eina", com així ho ha volgut deixar clar Rovira en declaracions als mitjans.

"Per a nosaltres la independència és un instrument, un instrument per fer un país millor", ha defensat Rovira, que també ha assegurat que aquest divendres han dit sí "a tenir moltes oportunitats", "a tenir un futur més digne", o a tenir les "infraestructures que ens mereixem".

WhatsApp Image 2017 05 19 at 22.06.35 (1)

Els republicans han situat aquest acte a la nit per respecte a què primer se celebrés l'acte central del Pacte Nacional pel Referèndum, que ha tingut lloc en el Palau de Congressos de Catalunya aquesta tarda, i on s'han anunciat les 500.000 firmes a favor del referèndum.

ERC entén que, una vegada el Pacte ha celebrat el seu acte principal per exhibir que el referèndum és una demanda transversal a Catalunya, ara ja poden iniciar la seva pròpia campanya per defensar el 'sí' a la consulta.

El primer acte de la campanya després de l'enganxada de cartells aquest dissabte als jardins Josep Trueta de Barcelona i el protagonitzaran el líder d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el líder republicà en l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch.

A part d'ERC, diversos partits sobiranistes com el PDeCAT, la CUP, Demòcrates, i entitats sobiranistes com la ANC també han anunciat les seves pròpies campanyes, i cal veure si hi haurà també una campanya unitària.