El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha advertit avui sobre la visita que té previst fer demà a Barcelona el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Sabrià ha dit que "la voluntat dels catalans" de decidir el seu futur "no es pot comprar amb promeses d'infraestructures que, a més, mai no es compleixen". 

"L'escoltarem amb atenció, com sempre fem, i encara que el nostre president, Oriol Junqueras, no podrà ser-hi", ja que ha de presidir la reunió de l'Executiu català en absència de Puigdemont, "sí que hi haurà el conseller Josep Rull en representació del Govern", ha afegit el portaveu.

El portaveu d'ERC s'ha mostrat rotund a apuntar que "no és intercanviable la decisió de posar les urnes per decidir el futur polític de Catalunya mitjançant un referèndum amb unes promeses d'infraestructures".

Sobre el viatge oficial del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, als Estats Units, Sergi Sabrià ha afirmat: "És important la feina internacional que estem fent, a fi de traslladar la voluntat democràtica del poble català, i cal aprofitar totes les oportunitats per explicar els objectius que tenim", per la qual cosa la visita "ofereix bones expectatives, i no serà l'última".