El ministeri d'Exteriors de l'Equador ha demanat a l'activista Julian Assange que deixi de parlar de Catalunya, i ha indicat que les seves expressions de suport a la independència de Catalunya a través de les xarxes socials "no representen la posició de l'Estat equatorià". Assange està refugiat a l'ambaixada de l'Equador a Londres, i es desconeix si el posicionament del país llatinoamericà obeeix a pressions diplomàtiques espanyoles.

L'activista hauria acceptat la petició de les autoritats equatorianes, segons ha informat el mateix ministeri d'Exteriors.

"Les autoritats equatorianes han reiterat al senyor Assange la seva obligació de no fer actuacions o activitats que puguin afectar les relacions internacionals de l'Equador, que han de ser preservades, com succeeix amb Espanya, país al qual l'uneixen invariables lligams històrics i culturals, així com vincles basats en el respecte mutu, l'amistat entre els seus pobles i la cooperació bilateral, al costat del desig compartit d'enfortir de forma permanent les relacions recíproques. Per la seva banda, Assange s'ha compromès formalment a observar una conducta que sigui compatible amb la voluntat de l'Estat equatorià", ha indicat en un comunicat.