L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), les tres grans entitats del sobiranisme civil, engegaran aquest divendres una campanya de mobilització davant l’inici del judici per la consulta del 9-N a partir del proper 6 de febrer.

Els organitzadors demanaran als participants que s’hi inscriguin, com s’ha fet a les Diades, i ho podran fer des d'aquest divendres mateix, segons han confirmat a El Nacional fonts de les entitats.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau del 6 al 10 de febrer per la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014. També serà jutjat, però al Tribunal Suprem, l'exconseller de Presidència, Francesc Homs.

La fiscalia acusa a Mas, ortega i Rigau d'haver comesos delictes de desobediència i prevaricació en relació amb l'organització del procés participatiu, pels quals poden ser inhabilitats.

Sacrificis personals

Les entitats sobiranistes consideren que ha arribat el moment de plantar cara cívicament al que defineixen com "judicialización del procés" per part del Govern de Madrid. "Ha arribat l'hora de la veritat. Els ciutadans tenen l'ocasió de demostrar el 6-F que estan disposats a fer sacrificis personals per posar-se al costat del president i la resta d'acusats i les institucions de Catalunya", assenyalen les fonts. 

En aquest sentit, esperen que la convocatòria de mobilitzacions enfront de la seu del TSJC en el passeig Lluís Companys de Barcelona es converteixi en una demostració de força com el van ser les històriques manifestacions per la independendia en les Diadas malgrat realitzar-se en dia laborable. Ara, assenyalen les fonts, "s'han acabat les manifestacions festives".