Un total de 46 entitats empresarials han signat aquest dimarts un manifest en el qual s'alineen amb el referèndum convocat per a l'1 d'octubre. Entre aquestes entitats hi ha la patronal Cecot, l'associació empresarial FemCAT i les cambres de comerç de Tarragona, Lleida i Girona. L'actual document és una reafirmació del contingut del Manifest del Far, signat el maig del 2014.

No obstant això, en aquesta ocasió hi ha una baixa, la patronal Pimec, que no apareix com a signant perquè ha elaborat el seu propi comunicat. En el manifest, les entitats expressen el "suport incondicional al procés iniciat pel nostre Parlament, avalat per una àmplia majoria dels seus diputats, que ha de permetre que els nostres conciutadans puguin, lliure i democràticament, expressar la seva voluntat sobre el futur del país".

Per altra banda, els signants manifesten el compromís de "respectar" la decisió que els catalans prenguin a les urnes. A més de Cecot, FemCAT i les cambres de comerç de Tarragona, Lleida i Girona, també avalen el manifest la Federació Empresarial del Metall, la Federació Empresarial del Gran Penedès, l'Associació Catalana de Corredors d'Assegurances, l'Associació Multisectorial de Empresas, l'entitat RetailCAT, la Unió Empresarial Metal·lúrgica així com nou gremis, entre ells el de la Construcció del Vallès.

Malgrat que diverses delegacions territorials de la Cambra de Comerç de Barcelona l'han subscrit, el text no ha estat signat per la Cambra, presidida per Miquel Valls.