El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha apel·lat avui a l'"esperit" de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas i al que va predominar durant la Transició per recuperar el diàleg a Catalunya i superar així el procés independentista.

Millo ha celebrat a Girona el dia de la Constitució i ha mantingut la seva política de mà estesa a les institucions catalanes fins al punt d'apel·lar a la figura de Tarradellas, del retorn del qual es compliran quaranta anys el 2017.


"Ell ens va demanar no dividir mai Catalunya", ha manifestat el nou delegat del Govern, qui ha subratllat que "la Constitució és un pont d'entesa i no una línia vermella". En aquest sentit, Millo ha assegurat que la seva obligació com a delegat del Govern "és treballar per evitar el xoc i canviar el rumb de coalició que van posar alguns per un rumb que ens porti a bon port".

Millo, però, també ha demanat que avui "s'actuï amb responsabilitat" i que no s'aprofiti a "la celebració del 38é aniversari Constitució per crear un conflicte".