El corrent de la CUP Endavant ha lamentat aquest dimecres que el partit anticapitalista hagi decidit aprovar els pressupostos de 2017 de la Generalitat i ha carregat contra el Govern per fer un "xantatge permanent" als cupaires advertint que si no s'aprovaven els comptes no hi hauria referèndum.

En un comunicat, han criticat que els pressupostos són "antisocials, liberals i continuistes" i al seu entendre castiguen les classes populars, i han retret a JxSí que ha fet aquests comptes per convicció, no perquè siguin els únics comptes possibles en un marc autonòmic com l'actual.

Malgrat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit la CUP que sense pressupostos no hi hauria referèndum perquè es convocarien eleccions, Endavant afirma que per "celebrar el referèndum no era necessària l'aprovació dels pressupostos" i lamenta que la CUP hagi cedit davant del president. En aquest sentit, Endavant considera que el 'sí' de la CUP als Pressupostos reforça de forma involuntària l'espai polític dels comuns que lidera Ada Colau.

"Voler forçar tot l'independentisme a un acord en matèria pressupostària no ajuda a ampliar la seva base social, sinó que la contreu i la contreu justament per l'esquerra, per on l'independentisme pot i ha de créixer per ser majoritari", argumenta.

Endavant es mostra, doncs, contrària a la decisió que la CUP va prendre dissabte passat d'aprovar els pressupostos, però assegura que la respecta, atès el caràcter assembleari de la formació.

Cartells contra Comín

Aquesta polèmica pels pressupostos, arriba just el dia que aquest corrent ha afrontat una altra polèmica. Aquest matí, Endavant ha fet una crida a "plantar cara a les retallades i a les renúncies que es deriven dels pressupostos", i ho ha fet amb uns cartells contra el conseller de Salut, Toni Comín.

Al cartell se simula com professionals del món sanitari bufetegen el conseller, la qual cosa ha generat la condemna unànime del Govern i de tots els partits de l'oposició a excepció de la CUP; entre els cupaires, diputats com Anna Gabriel l'han defensat, mentre que altres com Mireia Boya se n'han desmarcat. Gabriel forma part d'aquest corrent de la CUP.