Tal com va passar al mes de gener, En Comú Podem (ECP) renuncia finalment a presentar al registre una petició per tenir grup propi al Congrés dels Diputats. Fonts d'aquesta formació han anunciat que els seus 12 diputats conformaran conjuntament amb els 45 d'Unidos Podemos el 'Grup Confederal Unidos Podemos – En Comú Podem'.

Avui és l'últim dia de què disposen els grups per registrar-se i en aquesta ocasió han evitat el debat previ que va tenir lloc després de les eleccions del 20-D, quan, vista la negativa del PP, PSOE i C's a permetre que les confluències de Podemos es registressin com a grups a la cambra baixa, van acabar optant per formar un 'grup confederal' amb Podemos abans que expirés el termini.

No és el cas de Compromís i En Marea. Els diputats de Joan Baldoví faran el mateix recorregut que després de les passades eleccions, quan els quatre representants de Compromís es van registrar com a grup propi i, un cop la Mesa els va denegar la petició, van quedar inscrits al Grup Mixt. 

Pel que fa a En Marea, de moment no consten al grup que conformen En Comú Podem i Unidos Podemos, i previsiblement, a diferència del que van fer després de les eleccions del 20-D, seguiran els passos de Compromís.

Domènech, portaveu adjunt

Fonts d'En Comú Podem han explicat a l'ACN que no han registrat el grup perquè en cas de fer-ho Xavier Domènech no podria esdevenir portaveu adjunt parlamentari, com al final serà. L'explicació és que el reglament estableix que qui no disposa de grup s'ha d'integrar al Mixt o a un altre grup ja constituït. D'aquesta manera, En Comú Podem es veuria forçat a integrar-se amb posterioritat al grup d'Unidos Podemos un cop els càrrecs de portaveu ja estiguessin repartits.