"Una resposta binària en què aquells que defensin el no tinguin dret a exposar alguna cosa diferent de mantenir l'status quo" de Catalunya. Aquesta és la proposta que aquest dijous a la nit el portaveu d'En Comú Podem (ECP), Xavier Domènech, ha defensat al programa .Cat de TV3. Malgrat no tenir clara encara la pregunta, Domènech s'ha mostrat convençut que "la millor solució en aquests moments per a la qüestió nacional catalana és el referèndum".

Pel líder d'ECP, el dret a decidir és "el marc per parlar de propostes i de vies de solució", tot i que s'ha lamentat que s'utilitzi el referèndum per "defugir" de temes com l'article 135 de la Constitució –sobre estabilitat pressupostària i dèficit estructural–, les portes giratòries o la reforma laboral, entre altres.

Plurinacionalitat

Domènech no ha defugit la qüestió sobre el ministeri de la plurinacionalitat proposat pel líder de Podemos, Pablo Iglesias, i ha posat sobre la taula que "ha d'haver un reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat i de les lleis sobre les llengües i cultures" i que aquest ministeri "no ha de ser permanent" perquè "és una eina per ajudar al reconeixement d'aquesta".