Les urpes de l'Estat no espanten les empreses que es van presentar al concurs per fer les urnes. Si més no és el que sosté Andreu Marquès, que és el cap de projectes d'una de les empreses aspirants, Plastic Express.

Marqués ha assegurat a RAC1 que "no tenen por ni de la Fiscalia ni de la Guàrdia Civil", després que ahir es fes públic que les empreses que optaven al concurs han rebut visites de la Guàrdia Civil.

Ha explicat que el fet que no passessin a la segona ronda no va ser per pressions polítiques, sinó perquè no tenien garanties. "Hi havia incertesa", ha explicat.

No hi ha data d'entrega

Marquès s'ha mostrat preocupat pel fet que no existeixi una data d'entrega ni el fet que s'hagi delimitat com es podran pagar. "Som gairebé a principis de juliol i hauria de ser setembre", ha apuntat Marquès.

Concretament, des de Plastic Express exposen que són necessaris entre dos mesos i mig i tres mesos per fabricar les urnes, amb un cost unitari d'entre 19 i 21 euros.

Malgrat la preocupació, Marquès té intenció de seguir optant a fabricar les urnes de cara al referèndum de l'1 d'octubre. "No estem decebuts. Seguim amb la il·lusió de poder-ho fer"​.