Primer d'Octubre serà el nom que substituirà el nom del carrer General Prim al Vendrell, després de la proposta de la CUP en el ple d'aquest dimarts a la demarcació tarragonina. La iniciativa ve derivada pels milers de vendrellencs que van omplir el carrer esmentat per al recompte final de vots, durant la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre.

Després d'un llarg debat ple de tensions entre la CUP i el PP, la proposta s'ha aprovat per la mínima gràcies a l'abstenció dels populars. El text ha rebut 7 vots favorables, PDeCAT, Som Poble (CUP), ERC i d'un regidor no adscrit, 6 en contra de PxC i C's, i 8 abstencions del PSC, Sí se puede i el PP, en un consistori, amb un total 21 regidors, on hi ha un govern sociovergent en minoria i una oposició fragmentada amb sis grups polítics.

 

El compte oficial de l'Ajuntament del Vendrell ho ha publicat a les xarxes socials després de l'aprovació en el ple d'aquest dimarts. Tot i l'abstenció inicial, el PP del Vendrell ha anunciat en un comunicat que s'oposarà al nom '1 d'Octubre' per se la data en què "es va dur a terme un acte manifestament il·legal".