Domènech, a la reunió de campanya abans de l'escrutini/QS

"¡Sí se puede! ¡Sí se puede!" i aplaudiments. Aquesta ha estat la reacció, en veure l'enquesta de TV3, del centenar de persones que s'han congregat al Parc de l'Estació del Nord, seu electoral d'En Comú Podem. La victòria a Catalunya que representen 13-12 escons que l'escrutini atorga a la confluència d'esquerres que lidera Xavier Domènech han despertat l'eufòria entre els simpatitzants i la "prudència mal dissimulada" dels membres i dirigents de la formació.

A mida que TV3, present a la seu electoral en forma de dues pantalles gegants, va explicant els sondeig per demarcacions, el públic va aplaudint i els membres del comitè de campanya fan cara "d'optimisme contingut". "Tenim bones vibracions, però ara només és un sondeig", comenta murri a El Nacional un dels picapedrers del war-room d'En Comú Podem.

Passats tres quarts de nou, ha comparegut el número tres de la candidatura, Xavier Vendrell, per agrair als activistes i els col·laboradors la feina feta en campanya. Vendrell ha valorat que la participació sigui més alta a Catalunya que no pas a Espanya. "Tenim alegria continguda però som prudents, no amaguem que tenim esperances", ha aclarit Vendrell per afegir que "el bipartidisme és història". Ada Colau, ànima mater de la candidatura ja ha arribat a la seu electoral.