La preocupació que ha expressat el president de CSQP, Lluís Rabell, sobre el compliment de la legalitat per part del Govern i el fet que les declaracions del president, Carles Puigdemont, puguin posar en dubte l'existència de l'estat de dret, ha provocat una contundent rèplica del cap de l'executiu que li ha retret que pogués considerar il·legítim el dret a vot. "Amb tot el respecte, crec que faria bé de moderar-se una miqueta", ha aconsellat Puigdemont a Rabell.

El líder de CSQP ha exigit al president respecte a la ciutadania i als principis democràtics i li ha retret que mesures com la reforma del reglament no s'ajusten a la legalitat ni a la legitimitat. "Estan posant en qüestió el dret de representació i qualitat democràtica del Parlament", ha lamentat.

El president ha tirat en cara a Rabell que acusi al Govern de situar-se al marge de l'estat de dret sense acreditar aquestes paraules i en canvi no hagi denunciat que està fora de l'estat de dret la utilització d'estructures d'estat per muntar les clavegueres de la guerra bruta. Així mateix, ha lamentat que Rabell qüestoni la legitimitat de la reivindicació independentista de la gent al carrer.

"Està dient il·legítima tota aquella gent que ha lluitat per canvia les lleis en temes hipotecaris, era il·legítima la seva lluita? Tots enteníem que eren lleis que havien de ser superades. Com no pot ser legítim el dret a vot? Vostès que justament ens hauria d'estar ajudant fer possible refrendar aquesta legitimitat!", ha retret.