El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha restat importància a l'ultimàtum de 48 hores que ha donat Ciutadans per assolir un acord d'investidura i ha confiat en les possibilitats de segellar un pacte per sobre dels alts i baixos que tota negociació presenta.

En declaracions als mitjans de comunicació, Martínez-Maíllo ha subratllat que el PP no accepta límits de temps més enllà del 30 d'agost, inici del debat d'investidura. "Per què 48 hores i no 24?", ha replicat, assegurant que l'acord pot arribar fins i tot abans.

Segons ha dit, les converses amb la formació d'Albert Rivera no estan bloquejades i aquest dijous els equips negociadors han avançat en la redacció definitiva de més de 100 mesures, incloses algunes qüestions en les quals en principi hi havia diferències, encara que admet que hi continua havent assumptes en els quals encara no hi ha acord, com el referent al "contracte únic" que proposa Ciutadans.

Ja arribaran les xifres

El dirigent "popular" ha confirmat que encara no ofereixen a Ciutadans una concreció econòmica de les mesures de tall social que el partit de Rivera exigeix com a indispensables, entre les quals figura el complement salarial per a les rendes més baixes o l'equiparació dels permisos de maternitat i paternitat.

"Les xifres sempre vénen al final", ha dit Martínez-Maíllo, que considera que primer cal pactar les mesures i després calcular el seu cost. "Estem a prop d'acordar i per tant som a prop de les xifres", ha afegit.

Això sí, ha precisat que qualsevol compromís econòmic que inclogui el pacte ha de quedar supeditat al compliment per part d'Espanya dels compromisos d'estabilitat pressupostària.

La reunió dels equips negociadors continuarà aquesta nit. Segons Martínez-Maíllo, també han avançat en temes relacionats amb "regeneració democràtica", com en les mesures que hauria d'incloure un pacte d'Estat de lluita contra la corrupció.

Amb el PSOE van trigar més

El dirigent "popular" ha volgut recordar que Ciutadans va trigar diverses setmanes a tancar un acord d'investidura amb el PSOE després de les eleccions del 20 de desembre, mentre que amb el PP porta tot just quatre dies de converses.

Martínez-Maíllo ha assegurat que en les reunions dels equips negociadors Ciutadans no va imposar cap ultimàtum, anunciat en una compareixença davant la premsa per part del portaveu parlamentari de C's, Juan Carlos Girauta, a qui Maíllo ha demanat "paciència"