Els populars catalans volen començar gairebé de zero, renovarse-se, després d'haver obtingut en les últimes cites electorals els seus pitjors resultats. Un projecte amb cares noves que busca convertir el partit en un "referent" molt més "transversal" per "a tots aquells que volen continuar vivint a Catalunya com a espanyols i catalans, més enllà de les ideologies", ha proclamat el nou coordinador general del partit, Xavier Garcia Albiol, davant la junta directiva regional del PP català.

Aquesta consigna no és nova. De fet, els populars van centrar les últimes dues campanyes electorals a Catalunya en explotar aquest missatge, tot provant de recuperar votants, sobre tot del PSC, i evitar-ne la fuga cap a Ciutadans.

"Catalunya no és la meva nació, és la meva terra i Espanya és el meu país". Amb aquestes paraules, Albiol ha deixat clar que la seva tasca serà treballar per unir, enlloc dels que "treballen per separar, classificar catalans en bons i dolents", en al·lusió als independentistes.

El PP no es resigna. "Hi ha milions i milions de catalans que estan esperant una senyal d'esperança", segons el nou coordinador general. "En els propers temps tenim una gran responsabilitat", ha sentenciat. Albiol vol guanyar eleccions i governar. "Jo m'ho crec", ha dit.

La cita que marcarà aquesta refundació serà el proper congrés dels populars catalans. Fins llavors, Garcia Albiol serà el coordinador general, i pel que fa a les noves cares que proposa, són aquestes:

    • Sotssecretari Territorial - Ramon Riera
    • Coordinadora de l'Àrea de Territorial - Núria Carreras
    • Coordinador de Política d'Innovació, Tecnologia i Empresa - Alberto Palatchi
    • Secretaria de l'Àrea de Comerç i Turisme - Mar Llambí
    • Secretaria de l'Àrea de Territorial - Elisabet Jiménez
    • Secretari de l'Àrea d'Acció Política - Manuel López
    • Secretaria de l'Àrea de Formació i Educació - Elisa de Mata
De moment, Alicia Sànchez Camacho continuarà com a presidenta del PPC i Jordi Cornet com a secretari general.