La Comissió Executiva del Partit Aragonès (PAR) ha aprovat aquest diumenge un acord contra el "nou intent annexionista" de la Generalitat de Catalunya, en referència a la inclusió en una pàgina web del Govern nova referència a la Franja de Ponent tal com si es tractés d’una demarcació catalana. En concret, es tracta del web que informa dels serveis d’extracció de sang.

Davant aquest fet, el PAR insta la Generalitat de Catalunya a respectar la llei i a no tergiversar la història d'Aragó, a la vegada que avisa el Govern d'Aragó de la necessitat de frenar la "manipulació" que des de Catalunya es fa cada vegada amb "més freqüència" de la realitat.

"Broma de mal gust"

En declaracions als mitjans de comunicació, el president del partit, Arturo Aliaga, que es considera "un defensor a ultrança" de les relacions amb Catalunya, ha qualificat aquest fet d'una "broma de mal gust" i ha demanat al Govern d'Aragó que comenci a protestar "seriosament".

"Hi ha alguns polítics catalans que haurien d'estar lligats a un pessebre perquè dir que 'La Franja de Ponent' és una província catalana... és més seriós del que sembla", ha assenyalat Aliaga, qui ha indicat que l'Estatut d'Autonomia d'Aragó té el mateix rang que el de Catalunya.

L'acord aprovat avui en l'executiva considera també "inacceptables" les connotacions "annexionistes" de la Generalitat amb "aquesta nova acció irrespectuosa cap a Aragó" i defensa, "per damunt de tot", la identitat aragonesa.