Quan s'acabi el Consell de Ministres ja serà un fet. Julián Sánchez Melgar començarà els tràmits per ser el nou Fiscal General de l'Estat. La proposta del govern espanyol ja és damunt la taula i ara s'ha de portar al Congrés, on Sánchez Melgar ha de comparèixer abans que no sigui nomenat definitivament pel rei.

Mentrestant, el seu currículum ja roda per pàgines de diaris, ràdios i televisions, per mirar de trobar quin caire tindrà aquest nou Fiscal General de l'Estat.

Julián Sánchez Melgar (Palencia, 1955) és magistrat del Tribunal Suprem i l'impulsor de la doctrina Parot, la mesura que preveu que un pres no surti de la presó abans de 30 anys de complir els delictes greus i no pugui esquivar-los amb beneficis penitenciaris. És a dir, que els beneficis que s'apliquin siguin sobre cadascun dels diferents delictes i no sobre la suma total de la condemna. 

El Tribunal Europeu va tombar aquesta mesura fa quatre anys perquè vulnerava els drets humans, i amb la derogació van començar a sortir alguns presos perillosos amb delictes greus, com ara violadors, que feia anys que ja havien complert la pena completa. Però en un règim penitenciari de rehabilitació dels condemnats, on no cap la cadena perpètua, es feia difícil d'explicar la mesura dràstica imposada per la doctrina Parot.

Sánchez Melgar és llicenciat en Dret per la Univestitat de Valladolid i doctor per la Universitat de La Corunya. L'any 1983 va començar la carrera judicial i el 1987 va ascendir a magistrat. Es va estar a Barcelona i després a Santander, on va ser el jutge degà i on va acabar presidint l'Audiència Provincial d'Àvila.

L'any 1999 entra al Tribunal Suprem, i és aquí on l'any 2006 aplica per primer cop la doctrina Parot, en condemnar per terrorisme el francès Henri Parot.