Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de la reunió que ha mantingut amb membres de la Plataforma en defensa de l'Ebre a Tortosa. El Govern presentarà un recurs contenciós administratiu en contra del Pla de Conca de l'Ebre, en el marc dels nous plans hidrològics aprovats pel Consell de Ministres el passat 8 de gener. De fet, la plataforma ebrenca ha mostrat el seu agraïment "pel gest i la forma de treballar" del nou president.

La PDE  ja va anunciar que recorrerà davant el Tribunal Suprem i denunciarà a la Comissió Europea el nou pla de la conca. El nou pla preveu una previsió d'aigua per proveir 465.000 hectàrees més de regadiu en el període 2016-2021, que s'afegiran a les 950.000 previstes en l'anterior pla i la construcció de 56 nous embassaments, a més d'un cabal ecològic "inexistent", segons denuncia la plataforma, per al tram final del riu.

La trobada entre Puigdemont i la plataforma es produeix a poc més d'una setmana de la manifestació convocada a Amposta per al proper 7 de febrer per mostrar el rebuig al pla hidrològic. La reunió ha servit, segons els presents, per consolidar l'aliança entre les dues parts en la defensa dels cabals ecològics per al tram final de l'Ebre.

"La defensa del cabal ecològic és un sentiment compartit per tot el país i el Govern de la Generalitat té interès en el que li pertany a ell defensar fins al final", ha manifestat el president amb prou feines acabada la reunió. Puigdemont tornarà a rebre la Plataforma en defensa de l'Ebre el pròxim 8 de febrer, aquesta vegada, en el Palau de la Generalitat.