El Govern prepara un ampli programa d’actes per a diferents ciutats com París, Berlín o Roma. Es tracta del cicle organitzat per la Conselleria de Cultura en el marc de l’Any Llull que es commemora enguany fins al mes de novembre.

Aquesta agenda s'està desplegant just en el moment en què el Tribunal Constitucional ha suspès la Conselleria d'Exteriors després d'admetre a tràmit un recurs del Govern espanyol per un conflicte de competències.

Des del Govern s'ironitzava ahir sobre el fet que precisament l'agenda de l'Any Llull inclou unes conferències a Roma el segon semestre de l'any que s'organitzaran a la seu romana de l’Institut Cervantes, una entitat que depèn del Ministeri d’Exteriors espanyol.

L’Any Llull, que commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull, s’ha convertit en el projecte més important de projecció de la cultura catalana que organitza aquest any el Govern.

Va ser aprovat fa dos anys pel Consell Executiu, va començar el novembre de l’any passat i s’allargarà fins al mes de novembre vinent. En el marc d'aquesta commemoració està previst organitzar conferències, exposicions i concerts, així com l’impuls de projectes editorials per donar a conèixer l’obra de Ramon Llull.

A París amb Barceló

La cita més important s'organitzarà a París, amb una exposició de Miquel Barceló a la Biblioteca Nacional, la segona quinzena de març.

Alemanya serà un altre dels punts d’interès i, en col·laboració amb govern dels lands, s’organitzaran exposicions a Friburg i Berlín.

Aquestes són només algunes de les previsions que incorpora l’agenda de l’Any Llull que està previst presentar en els pròxims dies i que podria anar més enllà de les fronteres europees.