Neus Munté i Andreu Mas-Colell durant la roda de premsa d'aquest Dimarts a la Generalitat / Sergi Alcàzar

El Govern recorrerà al Tribunal Suprem per la via contenciosa administrativa la decisió de l'Executiu espanyol d’imposar a Catalunya condicions per al cobrament del FLA addicional diferents de la resta de comunitats autònomes. Aquesta imposició és una “decisió arbitrària” i “una discriminació”, segons el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell.

El conseller ha denunciat que a Catalunya li corresponen 3.034 milions del FLA que el Govern espanyol ha decidit pagar mensualment durant deu mesos, a diferència de les condicions que s'apliquen a altres comunitats, i a més, sense garantir que el primer d’aquests pagaments arribi abans que acabi desembre.

Humiliació constant

Les conseqüències d’aquesta periodificació són "molt greus" per als catalans que, segons el conseller, són tractats “com a ciutadans de segona perquè no voten com cal”.

A la roda de premsa, Mas-Colell ha demanat a la vicepresidenta –en castellà, "para que me entiendan"– que pagui abans de finals d’any sense discriminació i “sense excuses de mal pagador”. “Somriguin tant com vulguin, però paguin”, ha emplaçat el conseller després de denunciar la “política d’humiliació constant” del Govern espanyol.

Si l’Executiu espanyol no fa aquest pagament, el Govern denunciarà cada dia que passi sense els cobraments. “Nosaltres cada dia direm i repetirem que aquests diners no han arribat”, ha advertit el conseller.