El govern espanyol no ha consultat a PSOE i Ciutadans l’elecció del nou Fiscal General de l’Estat arran de la mort de José Manuel Maza dissabte passat.

Segons ha explicat a Cuatro la número 2 dels socialistes, Adriana Lastra, la tria de Julián Sánchez Melgar com a nou fiscal general “no s’ha pactat” ni “consultat” amb el PSOE, malgrat que alguns dirigents del partit es van mostrar “oberts” a parlar-ne.

Lastra, que assegura que el seu partit ha conegut el nomenament a través dels mitjans, l’ha qualificat de decisió “política” i ha remarcat que es tracta d’un professional “conservador”.

Per altra banda, l’Executiu espanyol tampoc no ha consultat Ciutadans, que malgrat això ha reconegut que “tampoc no ens ho esperàvem, és una decisió del govern [espanyol]”, en paraules de membres del partit que ha recollit Europa Press.

Abans de la decisió, el que sí que van demanar els d’Albert Rivera a Mariano Rajoy era que el successor de Maza fos l’“encertat” i que “deixés d’instrumentalitzar” els fiscals i en respectés la llibertat d’actuació i independència.