La consellera de Presidència, Neus Munté, ha denunciat un cop més que el del 9-N és "un judici polític des del primer minut", que es condueix amb "moviments tàctics que sempre beneficien els mateixos", i ha expressat "vergonya" per les converses que s'han conegut del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, que demostren la guerra bruta de l'Estat.

"Tots els demòcrates s'haurien de ruboritzar per les filtracions on es constata que s'ha volgut embrutar l'honorabilitat de persones només per haver defensat una causa tan noble com és el sobiranisme i l'independentisme", ha lamentat.

La portaveu del Govern ha volgut deixar clara la indignació de l'Executiu –"indignat i frapat", ha dit– després que aquest matí el jutge ha declarat tancada la causa del 9-N i ha enviat l'expresident Artur Mas, junt amb Irene Rigau i Joana Ortega, al banc dels acusats. I no només per això. Aquesta notícia s'ha sabut poc després que es filtrés la darrera tongada de gravacions sobre guerra bruta de l'Estat que protagonitza el ministre Jorge Fernández, i quan la diputació permanent del Congrés ha decidit no convocar el titular d'Interior a donar explicacions per aquestes converses.

Munté ha expressat suport i solidaritat a Mas, Rigau i Ortega i ha declarat l'orgull per haver posat les urnes aquell 9-N i que la convocatòria fos un "èxit".

Anomalia

La consellera ha recordat que demà el Parlament acabarà amb l'"anomalia" que Daniel de Alfonso, l'interlocutor que apareix amb Fernández Díaz a les converses, continuï al capdavant de l'Oficina Antifrau.

Ha assegurat que el Govern considera necessari que existeixi un òrgan d'aquestes característiques, però que "caldrà afinar molt" per trobar el perfil que haurà de situar-se al capdavant. De fet, després de recordar que aquest càrrec ja va estar "vacant un temps", ha reclamat anar "pas a pas".

Tòxic per a la democràcia

Pel que fa la decisió de la Mesa de la Diputació Permanent del Congrés, ha assegurat que, a banda del vot del PP, "costa d'entendre" la negativa de PSOE i Ciutadans a convocar Fernández Díaz. "És molt greu, lesiu i tòxic per a la democràcia", ha advertit. 

La consellera de Presidència ha recordat que el Govern ha exigit la dimissió de Fernandez Díaz i ha advertit que no entendrien que continués ni a aquest ni a cap altre ministeri.