El Govern considera un “incompliment flagrant” el fet que el govern de l’Estat no hagi respost a les “obligacions que havia contret" amb la ciutat de Tarragona i amb els Jocs del Mediterrani, per la qual cosa ha reclamat públicament “explicacions” a l'executiu espanyol i que “compleixi de manera immediata” amb els seus compromisos.

“Estem davant un incompliment greu que té conseqüències i esperem que el més aviat possible es pugui refer aquestes complicitats, aquest acord, i els diners arribin. Parlem d’una quantitat irrisòria per a l’Estat, que no arriba als 13 milions d’euros”, ha exigit la consellera de Presidència, Neus Munté, tot advertint que l’incompliment comporta costos que tenen a veure “amb la imatge de Tarragona des d’una perspectiva turística i internacional”.

Munté ha recordat que l’Ajuntament de Tarragona, les diputacions de Barcelona i Tarragona i el Govern de la Generalitat sí han complert amb els compromisos que havien adquirit tot i les  dificultats del context econòmic i les tensions econòmiques que ha comportat. “Però hem complerts, perquè hem cregut i creiem en el projecte”, ha assegurat.

Per contra, ha retret que el Govern de l’Estat “no ha mogut un sol dit i no ha complert”. Es tracta, a parer del Govern d’un fet amb conseqüències molt greus” com ho demostra que s’ha hagut d’ajornar els Jocs i ha advertit que “l’excusa” no pot ser que govern espanyol estava en funcions durant 300, perquè es tracta de compromisos previs a aquesta situació que es podien haver fet efectius.