El Govern prepara un acte per deixar clar el seu compromís i el dels seus membres amb la convocatòria del referèndum, segons ha explicat la consellera de Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. L'acte es farà al Palau de la Generalitat divendres davant del Govern en ple i amb la participació del president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras.

Amb aquest gest, el Govern surt al pas de les diferències internes que han transcendit sobre la manera en què s'haurien de dur a terme els tràmits necessaris per a la convocatòria del referèndum i la necessitat que sigui una decisió col·legiada de tots els membres del gabinet.

Així mateix, la convocatòria s'organitza després que els socis de JxSí hagin travessat aquesta Setmana Santa la seva crisi més greu arran de la filtració d'una intervenció del número dos del PDeCAT, David Bonvehí, -sobre la designació d'un candidat autonomista en cas que no sigui possible celebrar el referèndum- de la qual la formació demòcrata responsabilitza ERC.

La consellera ha assegurat que el Govern no ha abordat la crisi entre els partits però sí el seu compromís sobre el referèndum, que ha descrit com a "massa important" perquè es vegi perjudicat per diferències "legítimes" entre les formacions. 

"Hem parlat del nostre compromís amb el referèndum, de la determinació per dur-lo a terme i de la fermesa del Govern en aquesta fase final del procés, conscients dificultats del procés", ha assegurat.

Munté no ha avançat quan es farà l'acte ni els detalls sobre en què consistirà ni qui en prendrà part a banda dels membres del Govern. Ha assegurat que tot just n'han començat a parlar avui en el marc de la reunió del Consell Executiu.