La darrera enquesta d'El Español tracta el Rei com a líder polític d'Espanya. Segons el diari digital dirigit per Pedro J. Ramírez, el monarca és un personatge polític equivalent al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i als líders del PSOE, Unidos Podemos i Ciutadans, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera.

Al gràfic de El Español, se situa al mateix nivell que els líders dels principals partits espanyols. També ho fa en el text de la notícia que relaciona una presumpta caiguda de popularitat de Iglesias amb la fortalesa del monarca entre els espanyols. "Els líders dels partits constitucionalistes milloren notablement la seva valoració, mentre es desploma la popularitat dels dirigents d'Unidos Podemos en aquest període de crisi institucional i cop separatista. Felip VI és, amb diferència, la figura més ben valorada", resa el diari en la seva anàlisi dels resultats del sondeig.

enquesta l'espanyol / EN

Segons el que s'extreu de l'enquesta, els espanyols donen un 7,2 sobre deu a Felip VI, que rep un 69,1% d'aprovació. Aquesta xifra és sensiblement superior a la dels (ara sí) líders polítics de les quatre principals formacions d'Espanya: Rivera (5,3), Sánchez (4,15) i Rajoy (3,88). Sorprèn que el líder de Podemos sigui el pitjor valorat amb tanta diferència en relació amb els altres caps visibles: es queda amb un 1,81.

Una enquesta que "dispara" Ciutadans

Segons el sondeig, el PP cauria al 27,5% dels vots i es quedaria amb només 117 escons, 20 menys que en l'actual Congrés. La suma de PP i Ciutadans obtindria la majoria gràcies als de Rivera, que aconseguirien el 20,6% dels vots i passaria dels 32 diputats que té ara a 70. Per la seva part, Unidos Podemos, que cauria a la quarta plaça amb el 15,7% dels vots i 45 diputats. El partit morat va aconseguir el 21,1% el 26-J i té actualment 71 escons.