El missatge de Nadal del rei d'Espanya, el tercer que realitza Felip VI des de la seva coronació, ha tornat enguany a ser enregistrat al despatx del monarca, a la Zarzuela, la seva residència habitual. El Nadal del 2015 es va trencar la tradició seguida pel seu pare, Joan Carles I, i, per primera vegada, el discurs va tenir com a escenari el luxós saló del tron del Palau Reial de Madrid. 

Felip VI durant el missatge de Nadal del 2015 al saló del tron del Palau Reial de Madrid

La tesi oficial és que Felip VI va voler donar l'any passat màxima rellevància a un missatge nadalenc en clau d'Estat, i per subratllar el caràcter d'Espanya com a "gran nació" especialment dirigit a l'independentisme català, com ha tornat a succeir enguany. Però l'escenari escollit l'any passat, la residència oficial -que només s'usa per a grans celebracions i actes de màxima rellevància- va ser criticat per la seva fastuositat en uns moments en què els efectes de la llarga crisi econòmica encara eren evidents.

El missatge d'enguany ha durat 12'22”, amb els himnes, 13’18”. El text conté 1.682 paraules. El monarca ha apregut amb un vestit gris marengo, camisa blanca i corbata amb tons roses. Al fons apareixen les banderes d'Espanya i de la Unió Europea. Entre d'altres retrats familiars i objectes personals, al despatx de treball del rei d'Espanya hi ha un gran quadre de Carles III.