El proper sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), l’òrgan de la Generalitat de Catalunya encarregat d'elaborar enquestes, preguntarà als catalans fins a quin punt estarien disposats a servir a l’Exèrcit “en temps de necessitat”. Per altra banda, els enquestats també hauran de respondre fins a quin punt és important complir la llei.

El darrer cop que el CEO va preguntar sobre les Forces Armades va ser fa sis anys, l’any 2011. Llavors, el 34% de la població catalana considerava que no era gens important allistar-se, mentre que tan sols el 15% ho veia “molt” important.

Aquell mateix any també es va preguntar sobre la necessitat de complir les lleis i gairebé la meitat dels participants van respondre que sí, que era molt important obeir-les. Segons fonts del Centre d’Estudis, les dues preguntes han estat proposades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

El nou sondeig del CEO rebrà les respostes de 1.900 persones, de les quals 1.100 seran joves d’entre 16 i 29 anys i 800 superaran els 30 anys d’edat.