La Conselleria d’Economia, que encapçala el vicepresident, Oriol Junqueras, atribueix la decisió del Govern de l’Estat de vincular el cobrament del FLA a informes setmanals que demostrin que la Generalitat no gasta diners en el referèndum a la “campanya de la por” de l’executiu de Mariano Rajoy i ha enviat un missatge de tranquil·litat als proveïdors del Govern.

“Farem el que hem fet aquest darrer any i mig: garantir el pagament puntual a proveïdors, de farmàcies, d’hospitals, de centres especials de treball, del tercer sector”, ha assegurat el secretari d’Economia, Pere Aragonès, que ha afegit: "Els hem defensat sempre i demanem al Govern espanyol que tregui les mans dels proveïdors de Catalunya”.

Segons Aragonès, aquest moviment del govern de l'Estat forma part de les “accions de propaganda o amenaça sobre treballadors públics, sobre proveïdors de l’administració pública i amenaces sobre l’Estat de benestar a Catalunya”.

Control mensual

Economia recorda que aquest control del FLA el feia el Ministeri d’Hisenda de manera mensual sobre la Intervenció General de la Generalitat, però ara s’ha decidit que sigui setmanal i fragmentar el control. “Ara suposa més amenaces i més burocràcia”, retreu Aragonés, que assenyala que de facto la Generalitat està intervinguda des del 2012 quan es va posar en marxa el FLA.

El departament que encapçala Oriol Junqueras ha enviat també un missatge a l’Estat per advertir-lo que “el govern espanyol sap perfectament que la reputació de les finances de Catalunya i les de l’estat espanyol estan encreuades” i que l’Estat és el darrer responsable atès que és qui s’encarrega de recaptar.

Pel que fa a l’adquisició de les urnes, ha deixat clar que no hi ha més dificultats avui que ahir per comprar-les. “La compra d’urnes està perfectament avalada. Tenim competències [per adquirir-les]”, ha remarcat.