Sota el títol Un pa com unes hòsties, Josep Antoni Duran i Lleida treu a la venda un llibre que recull les seves cartes setmanals -sempre el divendres a la web del partit- als militants d'Unió Democràtica durant els molts anys que va ser president del comitè de govern. El llibre, editat pel seu antic col·laborador Fèlix Riera, serà presentat dijous vinent a Barcelona i a començaments d'abril a Madrid i incorpora un pròleg i un epíleg sobre la situació política.

Encara que el títol té a veure amb el procés polític viscut a Catalunya des del 2012, que va desembocar primer amb la ruptura d'Unió Democràtica, més tard amb la de la federació de Convergència i Unió i finalment amb la pèrdua de representació parlamentària del partit democristià al Parlament de Catalunya i a les Corts generals, el cert és que l'explosió de la històrica organització només és comprensible per un cúmul d'errors que el van allunyar del moviment independentista per acabar situant-se en l'òrbita del PP o Ciutadans.

duren

El fet que la presentació coincideixi amb la dissolució d'Unió per fallida econòmica després de 85 anys no deixa de ser una metàfora perquè el cert és que els democristians sí que han fet "un pa com unes hòsties". Tant, que com a organització han desaparegut.