L'exparlamentari de CiU Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest divendres que no creu que tingui lloc un referèndum sobre la independència de Catalunya durant aquest any, sinó que se celebraran uns nous comicis, i això és una cosa que segons el seu parer "tot saben".

En declaracions als mitjans després de participar en la inauguració de les X Jornades que el Consell General de Procuradors d'Espanya (CGPE) celebra a Dènia, Duran ha respost que "no" hi haurà consulta vinculant a Catalunya malgrat les advertències del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquesta mateixa setmana va insistir que se celebrarà al llarg d'aquest any "de forma indefectible".

Preguntat pel judici que acull a partir del proper 27 de febrer el Tribunal Suprem contra l'actual diputat del Congrés Francesc Homs per delictes de prevaricació i desobediència en relació amb la consulta del 9-N, l'exlíder d'Unió s'ha limitat a mostrar el seu respecte a l'Administració de Justícia. "Les parts exposaran la seva tesi i finalment la Justícia decidirà", ha assegurat.

Tampoc no ha volgut pronunciar-se sobre el futur polític de l'expresident de Catalunya Artur Mas, que la setmana passada va ser jutjat juntament amb les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació amb la consulta independentista del 9-N del 2014.