L’Associació Professional de la Magistratura (APM) i la Francisco de Vitoria consideren que la mobilització convocada aquest dilluns a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en suport de l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau té per objectiu “influir” en els jutges.

APM, entitat majoritària entre els jutges, va assegurar ahir en un comunicat que es té per objectiu “influir en l’activitat del Tribunal”, mentre que Francisco de Vitoria va valorar la convocatòria de manifestació com un “escarni encoratjat per l’expresident català”, segons ha recollit El País.

“El 6-F ens jutgen a tots”, sota aquesta bandera l’ANC, l’AMI, Òmnium i l’ACM han convocat la manifestació aquest dilluns. Una concentració que ja concentra 28.000 inscrits i 106 autocars d’arreu del territori.

“Es pot donar suport a un acusat. La llibertat d’expressió protegeix que qualsevol persona es pronunciï en defensa d’una altra que està protegida per la presumpció d’innocència. El que no és presentable és que aquest suport tingui intenció d’ingerència i no diguem d’intimidació”, ha explicat el portaveu de l'APM, Celso Rodríguez, en declaracions a l’esmentat diari.

Rodríguez creu que la intenció de la manifestació té més de “pressió” que de “suport”, encara que ha reconegut la dificultat de veure on acaba una cosa i comença l’altra.

En un comunicat, l'associació Francisco de Vitoria ha assenyalat Artur Mas com a precursor de la mobilització: “Resulta descoratjador, innecessari i fins i tot injust que la tasca diària es vegi enfosquida per mobilitzacions fomentades per qui no es resigna a ser un ciutadà més que, com qualsevol, ha de quedar subjecte a l'acció legítima i necessària dels tribunals”.

Jueces para la Democracia, de caràcter progressista, ha rebutjat pronunciar-se sobre aquest assumpte.