L'associació en defensa de la dignitat dels catalans, Drets, ha anunciat que denunciarà a la Fiscalia un dels tuits catalanòfobs que van aparèixer ahir a la xarxa després del desafiament del Parlament al TC. En concret, l'entitat portarà als jutjats una piulada de Francesc Colomé per delicte d'odi, discriminació i enaltiment del terrorisme.

Colomé, que va anar de número cinc a la llista municipal del PSC a Arenys de Mar el 2011, va publicar un missatge on lamentava que l'autor de l'atemptat de Niça on van morir una vuitantena de persones no l'hagués dut a terme al Parc de la Ciutadella on es troba el Parlament de Catalunya.

El president de Drets, Sergi Blázquez, ha assegurat a El Nacional que l'enaltiment del terrorisme amb missatges com aquest és "molt greu" i ha recordat que pot comportar entre 2 i 5 anys de presó. L'associació ha denunciat aquest tuit en concret ja que és un dels més alarmants -destaquen el hashtag #DaeshSalvanos, en referència a EI- i s'ha dut a terme des d'un perfil identificat. En el cas dels anònims, és molt complicat que les denúncies prosperin.

Posteriorment, l'usuari de Twitter va fer un segon tuit demanant disculpes, cosa que no ha satisfet a l'entitat que seguirà amb la denúncia i assegura que "no s'hi val".