Els advocats del col·lectiu Drets han anunciat aquest matí que presentaran una denúncia contra la Guàrdia Civil per "falsedat documental i usurpació de funcions".

El motiu és la informació que es va conèixer ahir dijous en què el jutjat d'instrucció número 13 es desmarcava de les suposades imputacions que està fent aquests dies la Guàrdia Civil i que atribueix a la investigació sobre els preparatius del referèndum.

Drets considera que es tracta de falsedat documental i usurpació de funcions ja que segons el jutjat, oficialment només consten com a investigades tres persones: Santiago Vidal, Carles Viver Pi-Sunyer i Josep Lluís Salvadó. A més a més, assegura que les diligències que ha emprès la Guàrdia Civil no han estat sol·licitades pel magistrat d’instrucció 13 de Barcelona.

Aquest divendres la Guàrdia Civil ha citat a declarar el director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovès, i la cap de comunicació de la Conselleria d'Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Anna Molas.