L’associació Drets, formada per juristes catalans, es pregunta si es pot fer publicitat contra el referèndum de l'1 d'octubre en referència al manifest en forma d'anunci publicat aquest diumenge a El País. "Avui a El País dues pàgines de publicitat de l'1 d'octubre... però en contra. Això sí que val? Aquesta és la seva igualtat davant la llei", denuncia Drets.

L'associació fa referència al manifest, inserit com a publicitat en l'edició d'avui del diari El País, que està sufragat per les 960 persones signants i denuncia que la convocatòria de l'1 d'octubre "feta per Puigdemont i el seu Govern és una trampa per a tota la societat catalana que no podem avalar amb el nostre vot".

Els signants del manifest es declaren "persones d'esquerres, de variada adscripció ideològica i de diverses cultures polítiques", que han lluitat per les llibertats contra el franquisme, contra el terrorisme i contra la guerra, i a favor dels drets de les dones i de les minories socials.

El manifest està firmat, entre altres personalitats, per la directora de cinema Isabel Coixet, el dissenyador Javier Mariscal, els escriptors Juan Marsé, Javier Marías, Javier Cercas i Ignacio Martínez Pisón, les actrius Mónica Randall, Julieta Serrano i Rosa María Sardá i l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.