El president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que no donaria suport a la independència de Catalunya, ni de cap regió d'Europa. Així ho publica Alerta Digital després d'enviar un qüestionari al president electe a través d'un col·laborador, i en ser preguntat directament per si donaria suport a la independència d'alguna regió del vell continent, com Catalunya. "Per encarar els desafiaments, s'ha de seguir units", ha assegurat Trump, que ha afegit que "Europa té problemes que demanen governs forts". 

En termes com el gihadisme i l'alerta terrorista, el president ha assegurat que no creu que aquests problemes es puguin solucionar "debilitant i dividint països". "Això seria un desastre", sentencia Trump. Tot i això, el president electe dels Estats Units assegura que fa dos anys va anar de viatge a Barcelona i que va ser "molt agradable el contacte humà" amb la seva gent. Trump va participar en aquella ocasió en un cicle de conferències sobre els models empresarials. En aquell moment, encara no havia anunciat la seva intenció de presentar-se com a president del país.

Tot i aquesta negativa, Trump va dir fa uns mesos, quan el Brèxit va guanyar el referèndum per separar-se de la Unió Europea, que "l'autodeterminació és un dret sagrat de tots els pobles lliures". La població del Regne Unit "ha exercit aquest dret perquè tot el món ho vegi", afegia Trump en un missatge publicat a Twitter en aquell moment.