El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, van ser insultats aquest dijous al migdia, quan es disposaven a dinar en un restaurant del centre de Barcelona, per una senyora. La dona formava part d'un grup de comensals que s'estava organitzant per anar a votar diumenge al referèndum.

Segons fonts dels comensals del restaurant, que estava ple a l'hora a què hi han anat els representants del Ministeri de l'Interior, l'incident ha començat quan Millo, Nieto i les persones que els acompanyaven -un total de set- s'han assegut per dinar dins d'un restaurant del Passeig de Gràcia.

Just a la taula del costat hi havia un grup d'unes vint persones que ja estaven dinant. Una senyora s'ha aixecat i ha començat a insultar el delegat del Govern a Catalunya, cridant i increpant els acompanyants.

El propietari de l'establiment ha anat a veure què passava davant de l'esvalot que s'estava muntant. La senyora, segons han relatat clients del restaurant, li ha demanat que canviés Millo, Nieto i els seus acompanyants de taula perquè no volia tenir-los a prop. Segons ha explicat, estaven organitzant-se per anar a votar diumenge vinent.

Els representants d'Interior s'han quedat a la seva taula sense moure's, davant de la qual cosa la senyora -d'uns 60 anys, bon aspecte i "molt ben arreglada", segons les mateixes fonts- ha reclamat que els canviessin a ells de lloc o que, altrament, els portessin el compte i abonarien el que havien pres fins al moment.

El propietari, finalment, ha ubicat aquesta dona i la vintena de persones que formaven part de la taula en un altre lloc de l'establiment, allunyat dels representants del Govern espanyol, encara que en el trasllat ha continuat increpant, sobretot a Millo, i llançant improperis.

Tant el secretari d'Estat d'Interior com el delegat del Govern a Catalunya acabaven d'assistir a la reunió de la Junta de Seguretat convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyats del coronel Diego de Pérez de los Cobos i del secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver.