El diputat d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha enviat aquest dimarts un missatge al PSOE per advertir-lo que “no es pot parlar un dia de plurinacionalitat i l’endemà coquetejar amb l’article 155”, després que els socialistes no han aclarit la seva posició sobre el tema.

Respecte de l’Assemblea de Parlamentaris que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, va proposar ahir, Domènech ha posat en valor que així es demostra que “Catalunya no està sola” i que el que s’està quedant sol és el govern del Partit Popular.

El líder dels comuns a Madrid ha explicat que l’assemblea pretendrà “acabar amb les mesures d’excepcionalitat que hi ha a Catalunya”, i promourà el diàleg perquè els catalans “puguin decidir lliurement el futur” del país. En aquest sentit, Domènech ha considerat una “bona opció” que l’assemblea se celebri a Pamplona -el lloc que ha estat proposat- i, malgrat les diferències entre els grups que hi aniran, ara “cal aplegar-nos totes i tots en defensa de la sobirania de Catalunya”.

Sobre l’1 d’octubre, Domènech ha tornat a defensar que no és el referèndum que caldria, i no creu que el resultat que en surti es pugui “materialitzar”. També ha refusat contestar si es plantegen preguntar a la militància sobre la possibilitat de considerar-lo vinculant o no.

Per al diputat, el més greu ara és que el Govern del PP està fent “una aplicació encoberta de l’article 155”, que “suposa una agressió brutal i hi treballarem en contra”. “Ara, res és com sempre i per això ens hem de mobilitzar com mai”, ha conclòs.