El líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha afirmat que “en principi demà no seran a la reunió” que ha convocat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Amb tot, aquest 'no' no és definitiu, ja que el partit polític farà demà una assemblea per decidir si participen o no a la cimera. 

Domènech, en declaracions al Via Lliure de Rac1, ha defensat que "ara no toca fer una reunió de govern sinó un debat de país" i en aquest sentit ha recordat que si s'ha de convocar a algú, aquest és el Pacte Nacional pel Referèndum. A més a més, Domènech s'ha mostrat "perplex" per l'anunci que ha fet aquest matí la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Neus Munté, i ha deixat clar que “ningú els ha convocat”. "Tot el que sabem sobre la reunió, ho sabem per la ràdio”. 

Qui sí que ha confirmat l'assistència a la cimera és el líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin. El líder de la formació ha argumentat que aquest acte pot ser "la primera ocasió de veure com es planteja el referèndum" i per això hi assistiran, per "escoltar i valorar" les propostes. No obstant això, Fachin coincideix amb Domènech que el millor espai per tractar el full de ruta és el Pacte Nacional pel Referèndum.