El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha afirmat avui que participarà en la manifestació que han convocat les entitats sobiranistes durant la Diada. Tot i així, ha matisat que també assistirà a l'acte que En Comú Podem celebrarà a Sant Boi de Llobregat.

La presència de Domènech en la manifestació que han convocat les entitats sobiranistes per a la Diada se suma a la de l'alcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, qui previsiblement també hi assistirà, mentre que ICV ha decidit no assistir-hi i EUiA encara ha de prendre una decisió, tot i que també s'inclinen per acudir-hi.

Acte alternatiu

D'una altra banda, les confluències de les esquerres d'En Comú Podem –Podem, BComú, ICV, EUiA i Equo– han convocat un acte alternatiu a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) per a la Diada que, previsiblement, se celebrarà el mateix dia 11 de setembre al matí, tot i que encara no s'han concretat ni el format ni els detalls.

L'acte que les confluències de les esquerres organitzaran a Sant Boi de Llobregat coincideix amb el quaranta aniversari de la celebració de la primera Diada en llibertat després de la dictadura franquista que, amb el lema "Llibertat, Amnistia i Estatut d'Autonomia", va reunir unes 70.000 persones aquell 11 de setembre de 1976.

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante-Fachín, ha remès una carta a la militància del seu partit en la qual els anima a participar en aquest acte "en clau històrica i festiva" per visualitzar una Diada "plural, popular, inclusiva i de lluita" davant els "intents de monopolització" de la festa, i en què es reivindicarà el dret a decidir de Catalunya, la plurinacionalitat de l'Estat i la defensa dels serveis públics.

En la missiva, s'assenyala a més que s'ha generat una "polèmica estèril" sobre la participació o no en la manifestació independentista convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium.

El secretari general de Podem, en la seva carta a la militància, critica els "canviants fulls de ruta" del Govern de Junts pel Sí, al qual veu "molt feble, inestable, i pendent d'una qüestió de confiança que busca una confiança que no es mereix", així com la seva idea de "desconnexió" per donar solució a la situació política de Catalunya i als "reptes als quals s'enfronta".